Dansschool Bolero

 Klassiek ballet

Klassiek balletis zoals het leren van het alfabet: je leert de basis van elke beweging. Rustige oefeningen aan de barre en in het midden worden afgewisseld met snelle sprongen en draaien om zo de techniek van klassiek ballet perfect onder de knie te krijgen. Pirouettes, pas de chat en jetés zijn onze ballerina's niet vreemd. Vervolgens worden al deze verschillende pasjes verwerkt in een vlotte choreografie. Sierlijkheid, lenigheid en doorzettingsvermogen zijn in deze dansstijl belangrijke eigenschappen.

Voor klassiek ballet kan je opteren voor 1 of voor 2 lessen per week omwille van de moeilijke technische basis. Wij raden zeker aan de 2 lessen te volgen.

Tot 12 jaar wordt er tijdens de les op maandag sterk toegespitst op techniek en stretch, naast de standaard lesopbouw met barre, oefeningen au milieu en op de diagonaal. Hierdoor krijgen onze dansers de mogelijkheid hun lichaam te ontwikkelen, qua kracht, balans, techniek en uithoudingsvermogen. De les op woensdag legt de aandacht op het omzetten van de aangeleerde techniek in variaties.

Vanaf 12 jaar vindt deze 'techniek en stretch' les op dinsdag plaats. Bovendien kan je ervoor kiezen om tijdens een extra halfuur op dinsdag of op vrijdag, les te volgen om op pointes  te dansen. Ook hier is het belangrijk om steeds met verschillende basisoefeningen te beginnen om zo een choreografie te kunnen dansen. Enkel zij die ingeschreven zijn voor dit halfuur, mogen op pointes dansen tijdens alle lessen klassiek ballet.