Dansschool Bolero

 Dansschool Bolero

Er was eens...

1986, de oprichting van Klassieke Balletschool Bolero in Bonheiden door Monique Van Dal is een feit. Aanvankelijk was Bolero een dansschool waar alleen maar klassiek ballet werd aangeboden. In 1999 werd er een tweede dansdiscipline toegevoegd, popdance.

In 2001 besloot Monique Van Dal dat het tijd was om de fakkel door te geven. Ondertussen was Bolero een bloeiende dansschool en werd er nog een nieuwe stijl geïntegreerd, modern. Ook verschillende dansdocenten engageerden zich voor onze dansschool en hebben er voor gezorgd dat Bolero bekend staat voor dansplezier voor jong en oud.

Sinds september 2004 werden nog enkele dansdisciplines toegevoegd: kleuterdans en moderne dans voor jongens en meisjes jonger dan 12 jaar. Niet veel later startten we ook met een dansgroep voor dames. Tenslotte bieden we sinds 2015 lessen hiphop aan. Daarnaast ontvangen wij ook kinderen met een lichte tot matige verstandelijke beperking met open armen bij G-dans! De laatste toevoeging aan onze dansstijlen is breakdance in 2018 en Mixed styles in 2023. 

Bolero is uitgegroeid van een kleine vereniging tot een heuse dansgroep van meer dan 300 dansers waar je les kan volgen in verschillende dansstijlen, ondersteund door een enthousiast team van lesgevers! Daarnaast wordt Bolero geleid door een bestuur bestaande uit zeven personen met Machteld De Vuyst als voorzitster.

Van klein (onthaalklas, kleuterdans) tot groot (damesgroep): iedereen is van harte welkom bij dansschool Bolero!


Dansen

Een dansjaar bij dansschool Bolero is gelijklopend met een schooljaar. We beginnen in september met onze lessen, tijdens de schoolvakanties nemen we even rust en eind juni sluiten we het dansjaar af. Op elke weekdag staan lessen gepland, behalve op feest- en vakantiedagen. De danslessen gaan door in Sporthal Berentrode en de sportzaal van school GEKKO en GEBO in Bonheiden. Tijdens de lessen werken we elk jaar naar een groots dansoptreden toe. Het DANSFESTIVAL (voor de dansers vanaf het middelbaar) gaat door in GC 't Blikveld in Bonheiden. Het KINDERDANSFESTIVAL (van kleuters tot 6de leerjaar) gaat door in CC Zwaneberg te Heist op den Berg.


Activiteiten

Daarnaast organiseren we elk jaar een aantal activiteiten (ontbijt, bingo-avond...), waar iedereen van harte welkom is. Ook de activiteiten, georganiseerd door de cultuurraad en sportdienst van onze gemeente, ontbreken niet op onze kalender (bv Sport-doe-beurs, Roefeldag...).


Veel helpende handen maken het werk lichter. Wilt u ons graag helpen op een van onze activiteiten of voor het voorzien van kostuums, laat het ons gerust weten!